Een game, website of applicatie maken. Veel mensen denken dat het hierbij neerkomt op nullen en enen typen in een leeg, zwart scherm tot er wat naar voren springt. Maar iemand die ook maar een beetje in deze wereld zit, weet dat het véél meer is dan dat. Om een dergelijk iets te creëren uit het niets zijn er bepaalde handvaten nodig om goed te werk te kunnen gaan. Daarom zijn er enkele (teams van) programmeurs geweest die verschillende programmeertalen hebben geschreven. Elke taal heeft zo zijn eigen unieke kenmerken en toepassingsmogelijkheden en is aan te passen naar jouw wensen. Maar welke programmeertalen zijn er precies en welke zijn populairst?

C++ programmeertaal

C++ is één van de oudste programmeertalen die er is en is nog steeds relevant en operationeel. Ondanks een leeftijd van ruim 30 jaar wordt C++ nog steeds regelmatig gebruikt voor het schrijven van games, browsers en besturingssystemen. Het wordt ook gezien als één van de beste basissen voor mensen die willen leren programmeren.

PHP

PHP was één van de populairste programmeertalen in het begin van tijdperk van het world wide web. Grote partijen als Facebook en Yahoo! gebruikten PHP ooit als basis, maar tegenwoordig is dit bij lange na niet meer zo. In vergelijking met andere talen is PHP onnodig complex en kijkend naar beveiliging bevat het tal van gaten. Echter wordt PHP nog wel veel gebruikt om programmeren te leren.

Python

PHP werd door Python ingehaald in 2014 en is sindsdien nooit meer van de troon verwijderd. Leren programmeren Python stelt je in staat om uitzonderlijk complexe functies en systemen te realiseren. Bij het ontwerpen van Python werd de nadruk gelegd op de leesbaarheid en toepassingsmogelijkheden. Hierdoor is met Python praktisch alles zo’n beetje te realiseren. Door de leesbaarheid is het ook een zeer populaire programmeertaal geworden om kennis te maken met het programmeren. Leren programmeren Python kan dus in de toekomst nog enorm veel voor jou betekenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *