Je hebt een prachtige webshop laten ontwerpen. Met veel plezier draait hij en de eerste verkopen komen inmiddels binnen. Helaas krijg jij ook van te horen dat de laadtijd veel te lang duurt. Hierdoor is jouw verkopen niet optimaal. De bezoekers willen het liefst snel hun verkoop afronden. Lange wachttijd zal ervoor zorgen dat zij het elders gaan zoeken. Jammer want jouw product is wellicht veel beter, alleen de webshop niet. Hiervoor raad ik je aan om gebruik te maken van Varnish Cache. Dit ligt nog voor PHP, maar heeft een hele efficiënte werking!

Waarom heeft Varnish cache effect voor jouw webshop?

Dat Varish cache voordelen heeft voor jouw webshop is logisch. Maar aan ieder voordeel hangt in de meeste geval ook een nadeel. Zo is dit alleen te gebruiken in combinatie met de geïntegreerde SSL support welke standaard is. Alleen via Hipex is dit wél te realiseren! Bovendien is het alleen te gebruiken met Unix-besturingssystemen.

In alle gevallen zorgt de Varnish cache voornamelijk voor een mindere belasting van de server. Dit houdt in dat jij in een drukke periode alsnog kunt profiteren van een werkende webshop! Bovendien zorgt het ervoor dat jouw webshop een snellere laadserver heeft. Als klap op de vuurpijl is het kostenbesparend en dus effectief in gebruik te nemen!

Mocht jij aan de hand van dit bericht nog vragen hebben? Schroom dan niet en neem vandaag nog contact op met Hipex!