Games is vaak bedoeld ter ontspanning. Maar er zijn ook mensen die er hun geld mee verdienen. En daarnaast zijn er ook genoeg spellen waardoor je juist helemaal gespannen op het puntje van je stoel gaat zitten. Hoe je ook gamet en met welk doel je dat ook doet, je hebt een goede set-up nodig om dat optimaal uit te kunnen voeren. Daarom schrijf ik deze blog. In dit relatief korte stukje tekst vertel ik je hoe je een goede game set-up creëert. Lees je mee?

De beste technologie

Een goede game set-up begint natuurlijk met de juiste apparatuur. Zonder monitor wordt het lastig een spel spelen. Afhankelijk van het soort platform dat je gebruikt heb je natuurlijk verschillende dingen nodig. Een goede controller is een must als je speelt op een PlayStation of Xbox. Maar als je via een computer speelt, is het belangrijk dat het systeem hiervan jouw favoriete spellen aankan. Daarnaast speelt de monitor in de kwaliteit van je spel ook nog een rol. Ik raad aan een monitor arm aan te schaffen. Hiermee kan je het beeld verstellen en draaien. Heel handig, wanneer je van hoek verandert qua zitting. De set-up kan dan gewoon mee als het ware.

Ondersteunend meubilair

Als je de juiste technologie in huis hebt, komt het aan op een goed bureau en een goede stoel. Deze items zijn belangrijk omdat ze je moeten ondersteunen gedurende de uren durende gamemarathons. Wanneer je een slechte stoel hebt, kan dat gevolgen hebben voor je gezondheid. Met name voor lichaamsdelen als je rug. Er zijn gelukkig stoelen die speciaal voor gamegebruik gemaakt worden. Ik raad dan ook, naast die monitor arm voor de apparatuur, aan om een gamerstoel aan te schaffen. Je lichaam is immers niet iets waar je op zou moeten bezuinigen.

Maak het jouw hoekje

Nu heb je de basis klaar. Wat je verder nog nodig hebt, ligt eigenlijk aan jezelf. Wil je de boel vol zetten met POP-figuren, gamespullen en muren vol posters. Of houd je het liever sober en heb je enkel een stapel spellen naast je apparatuur liggen. Het is jouw gamehoek en jij bepaalt dus. Dit geldt voor de spellen, de set-up en de aankleding. Het is aan jou, jij bent de speler.
Met deze tips ben je helemaal klaar om te knallen in de virtuele wereld. Aan je game set-up kan het in ieder geval niet meer liggen. Level up!