gaming muis

Een online academie opzetten doe je niet even in vijf minuten. Het is belangrijk dat de online academie op de juiste manier wordt opgezet zodat de cursisten er makkelijk gebruik van kunnen maken. Bereid je goed voor door een overzicht te maken. Neem in het overzicht je wensen voor de online academie op. Er zijn tegenwoordig een aantal verschillende tools die jou kunnen helpen met de online academie. Deze tools worden hieronder uitgelegd. Ben je hier wel benieuwd naar? Lees dan snel verder voor wat inspiratie voor het opzetten van jouw online academie. 

Learndash 

De meeste online academies worden gebouwd met behulp van WordPress. Er is echter een handige plug-in die je kan gebruiken om de online academie op WordPress te bouwen. De plug-in staat bekend onder de naam van Learndash. Deze plug-in heeft veel slimme functies die je kan gebruiken om jouw online academie optimaal te laten functioneren. Het is onder andere mogelijk om de cursisten toetsen te laten maken en daar certificaten voor uit te delen. Verder is het erg makkelijk in gebruik en hoef je niet zoveel technische kennis te hebben. Dat betekent dat iedereen aan de slag kan gaan met Learndash. Het is het proberen echt waard.

Beaver Builder 

WordPress geeft al een aantal mooie mogelijkheden op het gebied van de opmaak van de online academie. Het is alleen niet een gek idee dat je de opmaak net iets unieker wil. Daarvoor kan je de plug-in genaamd Beaver Builder gebruiken. Dit is namelijk een pagebuilder waarmee je makkelijk de opmaak kan aanpassen door bepaalde elementen naar bepaalde plekken te schuiven. Dit geeft je de mogelijkheid om die elementen ook echt aan te passen zodat het helemaal past bij jouw online academie. Beaver Builder kan je prima gebruiken als je nog een beginner bent op dit gebied.

Design Upgrade Pro

Heb je een online academie laten bouwen, maar ziet het er nog niet uit zoals je zou willen? Dan kan je de Design Upgrade Pro eens gebruiken. Dit is net als de Beaver Builder een plug-in die je kan gebruiken bij Learndash. Je kan door middel van deze plug-in ervoor zorgen dat jouw online academie er echt professioneel uitziet. Dit is voor veel mensen belangrijk. Je kan onder andere ervoor zorgen dat er een aangepaste inlogpagina is. Het is verder mogelijk om bepaalde iconen aan te passen. Design Upgrade Pro kan je echt helpen met het opzetten van een professionele online academie. 

WooCommerce

Een online academie moet een goede betaalomgeving hebben. Zonder een goede betaalomgeving kan een cursist namelijk  niet gebruik maken van de online academie. Een belangrijke plug-in die niet kan ontbreken bij een online academie, is WooCommerce. Door middel van learndash woocommerce kan je ervoor zorgen dat je de trainingen of cursussen kan verkoper. Het zet de website als het ware om naar een webshop. Je kan op het gebied van betaalmethodes het beste voor Mollie kiezen. Bij Mollie kan een cursist namelijk kiezen tussen verschillende betaalmethodes. Dit maakt het betalen voor de online academie een stuk aangenamer. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *