Geen categorie

Een kamer inrichten op budget

Wanneer je studeert dan kost dat een hoop geld. Daar komt vaak nog bij dat je dan op kamers gaat. Ook dat kost een hoop geld maar het is ook een deel van je ontwikkeling als mens, je woont immers op jezelf dan. Daar komt een hoop bij kijken. Niet alleen wat betreft zorgen voor jezelf ook wat betreft de plek waar je gaat wonen. Voordat er zelfstandig geleefd kan worden, moet er immers wel een bewoonbare kamer zijn. Dat vraagt om schoonmaken en inrichten. En van die twee dingen is die laatste natuurlijk het leuks. Maar hoe doe je dat eigenlijk, een kamer inrichten op budget? In deze blog vertel ik je over een paar tips die mij destijds enorm geholpen hebben. Lees je mee?

Grote kostenposten

Voor je langs de woonboulevard kan gaan en allerlei leuke snuisterijen op kan halen, moet er een budget gemaakt worden. Wat zijn spullen die je absoluut nodig hebt en welke dingen kunnen naar later verplaatst worden. Ook moet je kijken naar wat er wel of niet duur is. Heb je een nieuw bed en een wasmachine nodig? Dan zou ik die twee items boven op de lijst plaatsen want dat zijn goede voorbeelden van noodzakelijke benodigdheden die ook nog eens duur zijn. Eerst die maar eens halen.

Bezuinigen in huis

Maar daarna kan je gaan kijken naar verdere decoraties en minder grote aankopen. Daarnaast kan je zelfs als het gaat om belangrijke dingen het internet afspeuren op zoek naar koopjes en aanbiedingen. Dit is heel handig wanneer je geen groot budget hebt. Kijk eens of je een stofzuiger kan vinden op een veiling. Of ga de tweedehandswinkels in de buurt eens af, daar zijn meestal wel pareltjes van spullen te vinden die nog prima te gebruiken zijn.

Je moet er toch wonen

Maar goed, je moet er uiteindelijk toch ook wonen en het liefst wonen we allemaal in een fijn comfortabel huis. Doe daarom niet te veel concessies en plan gewoon je budget goed in zodat je ook eens iets nieuws kan kopen voor je kamer. Let wel op dat je kamer vaak niet heel groot is en dat je daar rekening mee moet houden. Koop bijvoorbeeld opbouwspots wit. Deze nemen niet zoveel ruimte in als staande lampen en hoeven niet in het plafond ingebouwd te worden. Zo creëer je langzaam maar zeker een fijn en functioneel paleisje voor jezelf. Laat die studie maar komen!