Bijna iedereen heeft er één: een domeinnaam. Een eigen adres op het wereldwijde web. In een klein aantal van de gevallen hosten de eigenaren hun website zelf. Maar de meeste wijken uit naar externe webhosting. Wil jij ook een website online zetten? Dan is een goede webhosting van groot belang. In deze blog vertellen de specialisten van B&S Media je waarom dit zo is. Lees snel verder!

1. Het heeft invloed op de snelheid

Voor een website is het van groot belang dat deze snel laadt. Gebeurt dit niet? Dan verlies je een groot deel van jouw bezoekers. Nog voor zij ook maar een deel van jouw website hebben gezien. De kans dat zij nog een keer terugkomen is daarbij nihil. Reden voor Google om jouw website laag te scoren. Deze is namelijk niet gebruiksvriendelijk, waardoor gasten niet vinden wat ze zoeken. De keuze voor de webhosting bepaalt in grote mate hoe snel jouw website geladen wordt.

2. Jouw website is altijd online

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ondernemer: een website die lange tijd offline is. Net op het moment dat er een conversie plaats kon vinden. Je hoort het vaak genoeg in het nieuws: banken die niet te bereiken zijn. Dit heeft alles met de webhosting te maken. Deze kan de vraag niet aan of ligt om technische redenen op zijn gat. Een goede provider zorgt ervoor dat de downtime tot een minimum wordt gebracht. Zo is jouw website zo goed als altijd online.

3. Veilig te bezoeken

Op het internet liggen er – net zoals in de echte wereld – altijd gevaren op de vloer. Zo wordt deze voortdurend geteisterd door internetcriminaliteit. Zo kan een website – door een aanval van buitenaf of door een hack – zomaar van binnenuit benaderd worden. Er kunnen dan gegevens buit worden gemaakt of schadelijke software worden geïnstalleerd. Dit heeft grote gevolgen voor de veiligheid van jou en jouw bezoekers. Om dit te voorkomen zul je zelf maatregelen moeten treffen. Een deel is echter voor de rekening van de hostingpartij.

4. Nooit meer gegevens kwijt

Een website bevat veel belangrijke informatie. Teksten. Afbeeldingen. Inloggegevens van gebruikers. Het is dan ook belangrijk dat je deze nooit en te nimmer kwijtraakt. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je regelmatig een back-up maakt. Veel hostingpartijen bieden jouw deze optie aan. Gratis en voor niets. Maar dan moet deze ook veilig staan. Je hebt er namelijk niets aan als beide bestanden met de noorderzon vertrokken blijken te zijn.