Een goede kennis van me is recent gewisseld van baan via een uitzendbureau Den Haag. Ze zagen hem niet graag gaan bij zijn oude baan, hij was namelijk programmeur. Waar de meeste mensen opkijken tegen solliciteren is het voor programmeurs bijna andersom, iedereen wilt ze hebben. Een verhaal van de andere kant van werk vinden.

De IT boom

Dat digitaal centraal staat is al geruime tijd een gegeven. Al voor de dotcombubbel wisten de meeste mensen dat internet steeds belangrijker zou worden voor bedrijven. Sinds 2001 is die belofte waargemaakt op manieren die we ons niet konden voorstellen. De webshops werden Amazon en bol.com, chatrooms werden Hyves, Facebook en TikTok, Doom werd Candy Crush etc. De verschuiving was vooral een push naar toegankelijkheid. Alle barrières voor gebruik moesten worden weggenomen. In combinatie met de smartphone revolutie is iedereen online. Dat veranderde het landschap van IT. Steeds meer mensen waren nodig. Nieuwe User Interfaces maken, apps voor bedrijven maken en bedrijfswebsites optuigen. Tegelijkertijd kwamen regelsystemen steeds dichterbij als het ging om planning. Online diensten, online data opslag en online communicatie werden de basis van bedrijfsvoering. Tenslotte bood de wereld van altijd online data. De kleinste handelingen konden worden vastgelegd, samengesteld, vergeleken en geanalyseerd worden. Data werd zo belangrijk dat miljardenbedrijven hun producten er gratis voor wilde aanbieden, zoals Facebook. Al deze activiteiten hebben iets gemeen: er moet code getikt worden. Iedereen kan iets van het voorgaande gebruiken. Maar niet iedereen kan code tikken. Coderen is namelijk een technisch complexe taak die veel abstractievermogen (of GitHub) vereist. Maar de mensen die echt kunnen coderen zijn zeldzaam. Het vereist namelijk een voorliefde voor wiskunde en abstractievermogen. De overlap tussen mensen die natuurkunde en wiskunde gaan studeren met mensen die eventueel programmeur kunnen worden is aanzienlijk. En van natuurkunde en wiskunde weten we hoe groot het tekort is op de markt. De echte programmeur is dus een schaars goed. Dat verandert de relatie tussen werknemer en werkgever. Het gebrek aan programmeurs betekent dat bedrijven steeds meer doen om ze te werven.

Werving

Vacatures voor programmeurs bieden allerlei moois. Naast een hoog inkomen zijn er allerlei extra’s waarmee bedrijven proberen zich te onderscheiden. Zo zijn er bij sommige speelhallen waar je even kan relaxen, wanneer je maar wilt. Er worden glijbanen geïnstalleerd. Er is ruimschoots mogelijkheid om thuis te werken. Allerlei vormen van verlof zijn gemakkelijk bereikbaar. Maar het belangrijkste middel is betekenis. Steeds meer bedrijven focussen op hun MVO en laten dit doorwerken in hun systemen. Wanneer je overal goed betaald wordt, overal kan relaxen en overal goed voor je gezorgd wordt, dan word betekenis vinden in je werk belangrijker. Het idee dat je ook de wereld helpt is dan vaak de beste arbeidsvoorwaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *