Wat is content marketing?

Content marketing is een begrip dat je hoogstwaarschijnlijk vaker bent tegengekomen. Het wordt op veel verschillende manieren geïnterpreteerd en toegepast.  Dit maakt het lastig om een eenduidige definitie aan het woord toe te kennen. Het Amerikaanse Content Marketing Institute heeft er de volgende definitie aangegeven:

‘’Content marketing is a marketing technique of creating and distributing relevant and valuable content to attract, acquire, and engage a clearly defined and understood target audience – with the objective of driving profitable customer action.’’

Je zou het ook kunnen omschrijven als: marketing door middel van content. Maar ook content blijft een containerbegrip, onder content vallen namelijk ook weer verschillende mediums, zoals: linkbuilding, online, print, broadcasting, face to face etc. Content kan op verschillende manieren verspreid worden. Een veel gebruikt platform is WordPress Utrecht.

Hoe pas je het toe?

Een voordeel van content marketing is dat het door elk bedrijf makkelijk toe te passen valt. Je hebt er namelijk geen groot budget voor nodig, iedereen kan het! En met behulp van de onderstaande tips, creëer jij in een mum van tijd de beste content:

  1. Wees persoonlijk en richt je content op een individu. Probeer je in te leven in je klant  en de content zo persoonlijk mogelijk te schrijven.  
  2. Breng de ‘’buyers journey’’ van je klant in kaart. De ”buyers journey” is een proces met alle fases die een klant doorloopt bij het aanschaffen van een product of dienst. Er zijn verschillende fases in het aankoopproces en afhankelijk van in welke fase je klant zich bevindt, schrijf jij je content. Wanneer de klant zich in de awareness fase bevindt, is het bijvoorbeeld belangrijk om informatieve content met de klant te delen.
  3. Breng je doelgroep in kaart om zo het juiste medium te gebruiken. Bestaat jouw doelgroep voornamelijk uit 50-plussers? Dan is het bijvoorbeeld nuttiger om je te focussen op de content die je klant te zien krijgt via zoekmachines, in plaats van te focussen op het verspreiden van content via Instagram.

Bron: www.wpbrothers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *