Geen categorie

Op kamers tijdens mijn studie

Afgelopen Augustus ben ik op kamers gegaan. Ik ben net weer begonnen aan mijn studie na een lange zomervakantie. Ik studeer rechten in Leiden en mijn ouderlijk huis staat in Hillegom. Het was voor mij geen doen meer om dagelijks heen en weer te reizen, het brak mij volledig op. Daarom besloten mijn ouders mij te helpen met financieren van het huren van een kamer. De kamer was één ding maar die vonden we na een aantal maanden zoeken gelukkig midden in het centrum, 10 minuten lopen van de universiteit. Echter is de inrichting ook wel een dingetje geweest.

Zo zuinig een kamer inrichten is echt lastig

Mijn bed vanaf thuis verhuisde mee, ik slaap tenslotte meer op mijn gehuurde kamer dan thuis, daar zetten we dan een éénpersoonsbed neer. De overige spullen besloot ik via tweedehands websites aan te schaffen. Het hoefde van mij niet allemaal bestaan uit één serie. Juist lekker rommelig, daar houd ik van. Toch zijn er wel dingen die echt aan moet schaffen voor de studie. Zoals een printer, die mis ik wel echt heel erg. Al snel besloot ik in de winkel een HP 301XL aan te schaffen. Voor vele bladzijdes achter elkaar uitprinten bleek deze het beste uit te test te komen. Daarnaast bestaan er ook huismerk cartridges voor de HP 301XL dus dat kan een hoop schelen in de kosten. De eerste verslagen konden na het aanschaffen van de printer direct uitgeprint worden, net op tijd kon ik ze inleveren bij de docenten. Je zal verwachten dat je dat tegenwoordig allemaal mailt of online in jouw dossier verwerkt, echter met persoonlijke client informatie tijdens de stage, mag je absoluut niks online zetten. Dit omdat het schoolsysteem niet voldoende beveiligd is. Klinkt allemaal erg logisch maar het kost toch een hoop inkt op deze manier!

Het bevalt mij verder prima

Het leven op kamers vind ik erg fijn. ik hoef niet meer dagelijks aan mijn ouders toestemming te vragen om laat thuis te komen wanneer ik ben uitgenodigd voor een borrel, ik hoef niet de maaltijd van mijn moeder te eten als ik daar geen trek in heb en het gevoel van verantwoordelijkheid geeft mij een trots gevoel. Het aanschaffen van de kleine dingen zoals mijn HP 301XL laten mij zien dat ik daadwerkelijk verstandige keuzes kan maken. Van dat geld kon ik ook een avondje doorzakken met vriendinnen of een hapje eten. Zo zie je maar, hoe ouder je wordt, hoe wijzer je wordt. Mijn ouders zijn dan ook erg trots op mij!