Social media marketing is een redelijk ruim begrip en staat voor het promoten van producten en diensten op sociale media. Hieronder vallen bijvoorbeeld Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en TikTok. Wanneer je een bedrijf hebt is het dus goed om gebruik te maken van social media marketing. Want op zeker één van deze social media kanalen is jouw doelgroep wel aanwezig en kan je die doelgroep kennis laten maken met jouw merk, bedrijf, diensten en/of producten.

Wanneer je begint met social media marketing is het natuurlijk de vraag of je dit zelf gaat doen, of dat je dit toch liever uitbesteedt aan een bedrijf dat hier de juiste specialisten voor heeft. De uiteindelijke keuze ligt bij jou. Heb je genoeg tijd om voldoende uit social media marketing te halen? Of laat je dit liever door een bedrijf, zoals BuildSocial, uitvoeren die precies weten hoe ze die doelgroep moeten pakken.

Social media berichten plaatsen of adverteren

Social media marketing bestaat eigenlijk uit twee onderdelen, het plaatsen van berichten op je timeline (wat geheel gratis is), of het onderdeel waar je kunt adverteren. De verschillen hierin zijn als volgt:

  • Met het plaatsen van reguliere berichten zien alleen jouw volgers deze content. Je moet er dus eerst voor zorgen dat de juiste personen jouw pagina volgen en je (bij Instagram) de juiste hashtags gebruikt. Deze vorm van social media marketing is gratis;
  • Met het adverteren kun je ervoor zorgen dat ook personen die jouw bedrijf of pagina niet volgen, deze berichten ook zien. Hiervoor dien je dan wel te betalen. Echter is het zo dat je zelf het budget kunt bepalen en dus grip hebt om het bedrag dat je uitgeeft aan advertentiekosten. Een voordeel van social media adverteren is dat je zo wel een bredere doelgroep bereikt dan normaal.

Welke vorm van social media marketing voor jouw bedrijf geschikt is, hangt af van je doel. Wanneer je dit in kaart hebt kun je hier een goede keuze in maken.

Nieuwsgierig geworden en wil je jouw social media uitbesteden? Neem dan contact op met social media bureau BuildSocial.