inpakken koffer
Geen categorie

Tips voor het inpakken voor spullen op reis

Narigheden voorkomen

Zelf ben ik meerdere malen op het laatste moment nog naar de winkel geracet om laatste benodigdheden in te pakken. Ook heb ik een keer sommige stukken kleding moeten achterlaten op het vliegveld omdat mijn koffer te zwaar was. Zulke problemen kun je voorkomen door van tevoren heel zorgvuldig na te gaan wat je mee wilt, en wat je mee mag nemen. Bij het vliegen zijn er veel restricties aan wat je mee mag nemen, en ook zijn er vaak extra kosten voor meer bagage. Check van tevoren uitvoerig wat het maximale is dat je mee mag nemen. Hierbij moet je letten op de afmetingen, het maximale gewicht en welke inhoud wel en niet mee mag. Meet en weeg van tevoren als generale repetitie zodat je zeker weet dat er geen onaangename verrassingen staan te wachten.

Maak een goede paklijst

Er is geen catch all paklijst voor elke vakantie. Hiervoor zul je zelf moeten bedenken welke spullen en kleding het beste bij jouw vakantie horen. Denk aan factoren als temperatuur, kans op neerslag, geplande activiteiten en locale regelgeving. Dit zijn maar een aantal voorbeelden van factoren die jouw paklijst beïnvloeden. Wat voor mij het beste werkt, is een mentale trip maken naar mijn vakantiebestemming en na te denken over spullen die ik graag bij me wil hebben. Uiteraard verschilt dit voor iedereen, en dit proces zal je helemaal zelf moeten uitvoeren. Hierbij kan het ook helpen om een paar travel guides voor jouw bestemming op te zoeken. Hierin bespreekt de maker vaak ook kort wat voor kleding en spullen je wel en niet bij je wil hebben. Check ook bijvoorbeeld bij de GGD of het aangeraden is om bepaalde medicatie uit voorzorg bij je te dragen. Voorbeelden hiervan zijn anti-stoffen voor rabiës of malaria-tabletten.

Maximaliseer de ruimte die je hebt

Meestal heb je één tas of kleine koffer als handbagage bij je in het vliegtuig, en een koffer in het bagageruim. Bedenk dus van tevoren goed welke spullen je graag bij je hebt in het vliegtuig. Spullen als een telefoon met oplader, paspoort, medicijnen en een extra setje kleding kan ik je zeer aanraden. Het is niet ondenkbaar dat je een extra dag op bagage moet wachten, en dan wil je wel een aantal spullen hebben om verzorgd te kunnen blijven voor een langere tijd dan gehoopt. Eventueel kun je een korte broek onder je lange broek dragen, en een extra laagje shirts of truien om zo een klein beetje winst te boeken. Neem ook zoveel mogelijk compacte spullen mee, zoals een compact camera of jouw kleren vacuüm laten inpakken. Pak je spullen ruim van tevoren in, en oefen ook even met het opnieuw inpakken in het geval dat de douane niet zo zorgvuldig met jouw spullen omgaat. Hopelijk vergeet je niets en komen alle spullen zonder problemen samen met jou aan op de vakantiebestemming!