cybersecurity ransomware

Werk je als bedrijf online met je diensten dan heb je er vast wel eens van gehoord, het lekken van data of bestanden die versleuteld zijn door cybercriminelen. Heel vaak wordt er veel losgeld geëist in de vorm van Bitcoins, om de bestanden die versleuteld zijn weer vrij te geven zodat je weer over de gegevens beschikt. Is als bedrijf je cybersecurity niet in orde, dan ben je een prooi voor dit soort praktijken. Je moet er als bedrijf toch niet aan denken dat gegevens van klanten, of mede ondernemers op straat komen te liggen of in handen komen van criminelen. Nu kun je er nog wat aandoen door actie te ondernemen, gripopit.nl kan ervoor zorgen dat je altijd en overal veilig kunt werken, zonder na te hoeven denken over criminelen op internet.

Soms krijg je als bedrijf ook vage mailtjes, waarvan je niet weet wat er aan de hand is. Van een betrouwbaar bedrijf denk je een mail te krijgen, met een wel heel hoge factuur. Vaak is er een bijlage toegevoegd, waar dan de specificatie van de factuur in zit. Helaas heb je hier te maken met ransomware, een kwaadwillend stukje software die de bestanden op je computer vergrendelen zodat je er niet meer bij kan komen. Als bedrijf heb je een groot probleem, alle gegevens van je klanten en belangrijke software kun je niet meer bij. Onderschat daarom niet wat cybersecurity ransomware voor jouw bedrijf kan betekenen, je bent niet alleen beschermd tegen kwaadwillende software maar ook andere pogingen om in te breken worden door de beveiliging voorkomen. Tegenwoordig kun je niet meer als bedrijf zonder een goed beleid, op het gebied van bescherming en beveiliging van je netwerk.

Ieder apparaat is beschermd

De tijd dat er alleen gebruik werd gemaakt van een computer op het werk ligt al ver achter ons, vandaag de dag is iedereen met verschillende apparaten zeer mobiel. Laptops en smartphones zijn aan de orde van de dag, ook deze apparaten moeten bestand zijn tegen het lekken van gegevens. Kortom het hele security netwerk moet je als bedrijf goed op orde hebben, cybercriminelen mogen geen kans krijgen om schade aan te richten binnen je bedrijf. Waar je medewerkers ook mee werken, het beveiligen is een hele klus, omdat je wil dat de overige processen gewoon soepel en snel moeten blijven functioneren. Wil je altijd veilig kunnen werken, op welk apparaat dan ook dan is gripopit.nl jouw partner om mee te ondernemen.

Het is niet alleen zaak om computers te beveiligen, het complete netwerk inclusief servers en mobiele apparaten tellen natuurlijk ook mee. Alle apparaten die in verbinding staan met internet moeten worden beveiligd, zodat je altijd op een veilige manier je werk kunt doen op verschillende apparaten. Door cybersecurity serieus te nemen, voorkom je dat je op een gegeven moment als bedrijf ook aan de beurt bent. Veel ondernemers denken niet interessant te zijn voor cybercriminelen, maar ieder bedrijf is interessant door de gegevens en de date wat een bedrijf heeft. Je moet er toch niet aandenken dat je alle bedrijfsgegevens en informatie ineens kwijt bent?

cybersecurity  ransomware

Jarenlange ervaring

De jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat je gebruik kunt maken van een pakket aan cybersecurity om je bedrijf te beschermen, door je netwerk goed te scannen wordt er zeer precies gekeken waar de meeste gevaren liggen van je bedrijf. Met slimme oplossingen en de nieuwste technologie wordt je bedrijf beschermd tegen online criminelen die schade willen aanrichten. Natuurlijk wordt er ook gekeken of er zwakke plekken zijn waar data gelekt kan worden, op deze manier worden alle kansen aangegrepen om de beveiliging van je bedrijf online optimaal te maken. Vaak hebben bedrijven er geen idee zijn wat de risico’s zijn van het online ondernemen, iedere dag weer komen er nieuwe manieren bij die criminelen gebruiken. 

Je kunt beter als bedrijf kwaadwillende software als ransomware buiten de deur houden, voorkomen is in alle gevallen beter als genezen. Is de software eenmaal binnen je bedrijf dan heb je een groot probleem, met een goed security netwerk krijgen criminelen weinig kans om deze software te verspreiden. Je kunt vandaag de dag niet meer zonder een goed cybersecurity beleid, wil je met veel apparaten veilig kunnen werken dan zal je een goed netwerk moeten hebben. Gelukkig is er dan gripopit.nl die ervoor zorgt dat je altijd veilig en snel kunt werken zonder dat je bang bent dat er schade wordt aangericht binnen je bedrijf op welke manier dan ook. kijk nu op de website voor informatie, zodat jouw bedrijf ook snel veilig is.

Posted in: ICT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *