ICT

Voordelen van een VPN

Met een VPN, oftewel Virtual Private Network, kun je een beveiligde verbinding maken met een ander netwerk via het internet. VPN’s kunnen worden gebruikt om toegang te krijgen tot websites met een regiobeperking, om je browseractiviteiten af te schermen van en nog veel meer. Tegenwoordig zijn VPN’s echt populair, maar niet om de redenen waarom ze oorspronkelijk zijn gemaakt. Oorspronkelijk waren ze gewoon een manier om zakelijke netwerken veilig met elkaar te verbinden via het internet of om je toegang te geven tot een zakelijk netwerk vanuit huis. Wil je weten hoe je kunt profiteren van een VPN? Lees de voordelen hieronder:

Een VPN geeft je toegang tot regiobeperkte websites.

Om toegang te krijgen tot regiobeperkte content, heb je een ip-adres nodig uit die regio.. Een VPN geeft je toegang tot websites in andere landen terwijl je gebruik maakt van je lokale netwerk en vice versa. Zo kun je dus makkelijker series en films kijken die beschikbaar zijn via je streamingsdienst in een andere regio dan de jouwe. Dit is een voordeel waar de meeste mensen zich waarschijnlijk al van bewust zijn, maar het is een goed idee om mensen eraan te herinneren dat je met een VPN meerdere IP adressen op het internet kunt gebruiken. In principe ben je in staat om je IP adres te spoofen zodat je content uit verschillende landen kunt bekijken. Dit is veel gemakkelijker dan proberen uit te zoeken in welk land je bent.

Bescherming van je online identiteit.

Een ander voordeel van een VPN is dat het je helpt je browse-activiteiten en je identiteit te beschermen. Dat klopt, als je geïnteresseerd bent in het gebruik van online diensten die je activiteiten kunnen volgen of als je inloggegevens worden gestolen, dan zul je gebruik willen maken van een VPN.

Er zijn daarnaast nog tal van andere voordelen te bedenken, maar de bovenstaande zijn voor de meeste mensen het allerbelangrijkste. Ben je overtuigd? Kijk eens naar Cyberghost of NordVPN!

Bron: https://goodvpnservice.com/nl/

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *