E-mail is een van de populairste en belangrijkste vormen van communicatie. Elke persoon die toegang heeft tot het internet en een mobiele toestel heeft, is in het bezit van een e-mail account. Dankzij e-mail kan je gemakkelijk contact onderhouden met vrienden, familie en belangrijke business partners, waar zij ook mogen bevinden. Bovendien is het versturen van e-mails zo gedaan: met een simpele klik heeft de ontvanger jouw bericht binnen enkele seconden.

Het is voor deze en vele andere redenen dat ook bedrijven optimaal gebruik maken van e-mails. Met e-mail marketing kunnen bedrijven gemakkelijk communiceren met (potentiele en huidige) klanten over hun producten en services. Bedrijven sturen honderden emails per dag, waardoor het belangrijk is dat zij een email service hebben die in staat is om berichten snel af te leveren aan de honderden ontvangers. In dit blog vertellen je waarom bedrijven een server smtp nodig hebben en wat de voordelen zijn van een server smtp.

Waarom je een SMTP server moet hebben als bedrijf

Het is mogelijk om gebruik te maken van gratis email providers zoals Gmail en Yahoo. Het is echter wel zo dat dit soort services vaak gebrekkig zijn en vaak e-mail marketing ook nog complexer maken voor bedrijven. En dat is zeker niet handig wanneer je duizenden emails per dag uitstuurt! Voor deze redenen schaffen de meeste grote organisaties hun eigen email servers, omdat deze een groot aantal aan e-mail acties kunnen behandelen zonder overbelast te raken. Bovendien zorgen eigen email servers voor de beste resultaten voor e-mail marketing campagnes.

Het kopen van een eigen SMTP server als bedrijf: de voordelen

Naast het feit dat een eigen email server voor de beste resultaten zorgt, heeft een SMTP server nog andere voordelen. Een eigen smtp server zorgt er namelijk ook voor dat de emails van bedrijven ook in de juiste inboxen komt. De kans dat je bulk email in spam folders eindigt is kleiner wanneer je een eigen SMTP server hebt. Heel handig dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *