De voordelen van it sourcing

Om te beginnen is het voordeel van it sourcing dat jouw vacature niet snel gemist wordt. Zo zorgt het sturen van direct berichten ervoor dat de meeste mensen de tijd zullen nemen om dit bericht te beantwoorden. Daarbij maakt it sourcing uw kanditatenkring een stuk groter, tot wel 3 keer zo groot. Met andere woorden is de kans op het vinden van een geschikte kandidaat voor uw vacature een stuk groter wanneer je it sourcing gebruikt. Zeker via LinkedIn is het gebruikelijk om mensen te benaderen voor nog openstaande vacatures.

Mensen zullen ook niet raar opkijken van een berichtje via LinkedIn.

Een nog bijkomend voordeel is de eigen keuze en screening die je kunt doen. Normaalgesproken heb je weinig invloed op wie er voor jouw vacature komt solliciteren. Maar nu kun je zelf kiezen wie jij geschikt lijkt voor de baan. Zo kun je kijken naar de werkervaring en andere projecten of cursussen die anders pas naar voren komen tijdens een sollicitatiegesprek. It sourcing biedt een mooie en overzichtelijke wijze om sneller een eerder te kunnen screenen op het best passende personeel. Wees niet bang om te proberen en stuur eens een berichtje!

De nadelen van it sourcing

Allereerst zijn veel van de mensen die je gaat berichten niet op zoek naar een nieuwe baan. Het is heel goed mogelijk dat ze nee zeggen tegen jouw vacature. Onthoud dat je gemiddeld zo’n 40 mensen of meer moet berichten voordat je een geïnteresseerde kandidaat hebt gevonden. Iedereen hetzelfde berichtje sturen schaadt je reputatie. Doe dus je best om iedereen een persoonlijk berichtje te sturen. Dit kost helaas wel veel tijd en geduld. Spreek daarom mensen individueel aan, ook al Getrainde onderzoekers benaderen dagelijks 20 tot 30 mensen. Je kunt ervoor kiezen om dit uit te besteden aan een bedrijf als: Thornstein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *