Website

Een website is een belangrijk communicatie- en verkoopinstrument voor je bedrijf. Het is je visitekaartje op het internet, maar met meer dan een miljard websites is het een hele klus om onderscheidend te zijn. Dus wat maakt dat mensen juist jouw bedrijf kiezen? Wat maakt dat mensen juist jouw bedrijf vertrouwen?

Een goed ontwerp wekt vertrouwen.

Zakelijk

Stel je voor, je zoekt op webshop laten maken kosten, je toetst je zoekopdracht in, drukt op enter en klikt op een van de resultaten. De website ziet eruit alsof hij sinds 2005 niet meer een update heeft gekregen. Vertrouw je die website dan? Waarschijnlijk niet. Want niet alleen zijn verouderde websites vaak niet helemaal veilig, ze passen ook niet meer binnen de semiotiek van het moderne internet en zien er simpelweg verlaten uit.
Een goed ontwerp krijgt dus zeker eens in de paar jaar een nieuw likje verf.

Een goed ontwerp gaat niet slechts om ‘mooi te zijn’. Ontwerp gaat om beleving. De uitstraling moet passen bij de doelgroep, bij het product. De bezoeker moet zich thuis voelen, er terug willen komen. En hou het overzichtelijk. Een onoverzichtelijke site schrikt af, dus maak de site gebruiksvriendelijk, zorg dat alles op een duidelijke en consistente plek staat. Maak het je bezoeker gemakkelijk.

Content met je content.

Marketing

Misschien nog belangrijker dan het uiterlijk van je website, is het innerlijk. Jouw bedrijf en wat het te bieden heeft. Waar voldoet goede content aan?

Goede content plaatst de lezer in het midden van zijn universum. In het vorige deel leerden we dat de gemiddelde internetgebruiker veelal lui en niet heel geduldig is. Pas je daar dus op aan. Schrijf content die direct ter zake komt. Zorg dat de informatie op een logische manier verdeeld is. Wat belangrijk is zet je bovenaan en wat minder belangrijk is kan wat verder naar beneden. Licht stukken tekst op en zet ze apart.

Zorg dat je content op de bezoeker is ingericht, breng direct zijn wensen in kaart. Kom met oplossingen. Verkoop je bijvoorbeeld motorpakken en helmen? Dan verkoop je niet alleen de platte producten, maar ook de veiligheid van de klant. Schrijf dus niet alleen over de kwaliteit van de producten vanuit de producten, maar vooral ook over de bescherming en veiligheid die de klant daaruit haalt.

Ben je benieuwd wat er voor jou gedaan kan worden? vraag hier een webshop laten maken offerte aan