Online marketing

Wat is SEO en hoe maak je hier het beste gebruik van?


SEO houdt zoekmachine optimalisatie in. Wanneer je gebruikt maakt van SEO maak je je blog of website beter vindbaar voor bezoekers en voor zoekmachines zoals Google. Maar hoe maak je eigenlijk gebruik van SEO? Dat is voor veel mensen nog best een lastig onderdeel hieronder zal ik dit uitleggen in een paar korte tips. 

Als eerste is het belangrijk om te achterhalen welke woorden mensen gebruiken in zoekmachines om bij het onderwerp van jouw website of blog uit te komen. Wanneer jij weet wat mensen zoeken kun je deze woorden bewust gebruiken op jouw blog of website. De woorden kan je vervolgens het beste gebruiken in de titel, inleiding, tussenkopjes en verwerk ze in afbeeldingsnamen en omschrijvingen. Zoekmachines zoals Google zoeken op deze manier naar woorden waardoor jouw website of blog beter leesbaar wordt. 

Ook is een manier om zoekwoorden in eerder geplaatste berichten of artikelen te plaatsen. Wanneer je een link koppelt aan dit zoekwoord naar jouw website zal de zoekmachine dit lezen waardoor er automatisch gelinkt wordt naar jouw website. Het is hierin wel ontzettend belangrijk dat je relevante zoektermen gebruikt zodat er niet verkeerd gelinkt wordt. Dit synoniem wordt ook wel Linkbuilding genoemd. Dit kan je ook laten doen door bedrijven die gespecialiseerd zijn in zoekmachine optimalisatie oftwel SEO. 

Hiernaast is het ook belangrijk om regelmatig artikelen of blogs te plaatsen. Als jij zelf kan kiezen voor een blog waar regelmatig op geplaatst wordt of een blog waar eigenlijk maar heel weinig op wordt geplaatst dan is het duidelijk waar je voor kiest. Zo werkt dit ook voor zoekmachines, dus wanneer er regelmatig artikelen worden geplaatst en hierbij ook de juiste zoekwoorden worden gebruikt is dit een perfecte combinatie om goed gevonden te worden door zoekmachines. Waardoor het uiteindelijk ook gemakkelijker is om jouw doelgroep te bereiken. Wanneer jouw doelgroep in de zoekmachines gaat zoeken komen ze bij jouw website of blog uit wat uiteindelijk weer voor omzet kan generen.