Een webshop starten, dat kan tegenwoordig min of meer iedereen. Er zijn tal van sites te vinden die je in een handomdraai een eigen shop bieden. Makkelijker kan niet, toch? Maar beter en professioneler kan het wel! Wil je een webshop starten die je ook echt een aardig inkomen op gaat leveren en uit kan groeien tot een professionele zaak, dan zal je net iets verder moeten zoeken en iets meer moeten investeren.

Hij is zo gemaakt


Een webshop maken is tegenwoordig zo gemakkelijk dat je een uur nadat je besluit er eentje te openen, al in bedrijf kan zijn. Handig, als je even snel een tijdelijke shop op wilt zetten, of op die manier tweedehands spullen wil verkopen. Maar wil je echt serieus aan de slag, een webshop openen die echt een succes kan worden, dan ben je niet binnen dat uurtje klaar. 

Om goed van start te gaan zal je ten eerste onderzoek moeten doen naar de kans dat je shop succesvol kan worden. Hoeveel vraag is er naar de producten die je wilt gaan verkopen, is er nog ruimte binnen de bestaande markt, wat wordt je doelgroep? Een goed businessplan kan ervoor zorgen dat je niet in iedere valkuil valt waar je voorgangers ook al in liggen. Pak het professioneel en goed aan, dan is de kans op succes vele malen groter.

Besteed dus ook veel aandacht aan de indeling en het uiterlijk van je shop. Hiermee kun je je onderscheiden van anderen, zorgen dat je opvalt en een prettige winkelomgeving neerzetten voor je klanten. Het is prima om hiervoor kant en klare software als Shopware te gebruiken, deze pakketten zijn tegenwoordig zo uitgebreid en geavanceerd dat het je zeker moet lukken er een unieke shop mee op te zetten.

Je shop is klaar, en dan?

Heb je je webshop goed vormgegeven, dan wil je hem natuurlijk online zetten. Hiervoor heb je een hostingbedrijf nodig, liefst eentje die is gespecialiseerd in e-commerce hosting. Deze kan meestal ook je domeinnaam registreren, want ook dat moet je niet vergeten: een unieke, pakkende naam voor je shop, waarbij je er zeker van moet zijn dat de domeinnaam ook nog beschikbaar is, heb je echt nodig.
Kies voor een hostingbedrijf dat ervaring heeft met, en ondersteuning biedt voor, de software die jij gebruikt. Door te kiezen voor Shopware hosting, weet je zeker dat het hostingbedrijf je kan helpen als je tegen problemen aanloopt met jouw Shopware shop. Kies voor een bedrijf met een goede reputatie, en sluit een goed contract af, waarin ook afspraken zijn gemaakt over de maximale tijd dat je site down mag zijn bijvoorbeeld. Een onbereikbare webshop, dat is als een winkel met een gesloten deur: dat wil je niet.