Website
ICT

Wereldmerken die WordPress gebruiken

Wij houden van WordPress en wij zijn niet de enige. Al meer dan 60% van alle websites wereldwijd draait op het populairste content management systeem en de nummer 2, Joomla en Drupal, volgt met 3% marktaandeel.

Er was een tijd dat WordPress geassocieerd werd met blogs, maar deze tijd ligt ver achter ons. Zo zijn er veel grote merken en websites met dit systeem. Welke super beroemde merken hebben hier ook voor gekozen. We zetten er een paar op een rij. Namen en bekende merken die iedereen kent. Het lijstje met bekende WordPress aanhangers staat in willekeurige volgorde.

The Walt Disney Company

De WordPress website van de Walt Disney Company heeft een nieuws-sectie, een zoekfunctie. De aparte vacature tab leidt je rechtstreeks naar een andere website van Disney.

Nasa

Wat vooral opvalt bij de WordPress website van Nasa is de galeries van foto’s en video’s. Logisch ook wel. Verder een uitgebreide zoekfunctie die werkt met filters voor berichten, foto’s, video’s en persberichten.

007

Dit is een grappige. De officiële website van James Bond maakt gebruik van  ons favoriete CMS. WordPress zal nooit meer hetzelfde zijn. 

Mercedes-Benz

Mooie beeldvullende slider op deze WordPress website. Ook hier word je bij het vacature gedeelte doorverwezen naar een andere website, in dit geval die van Daimler, de company voor personenauto’s, bedrijfsauto’s en vrachtwagens.

Star Wars

De officiële website van Star Wars is gemaakt in WordPress, met een nieuws en blog sectie en verder video, community en natuurlijk zoekfunctie. “Remember…the Force will be with you, always.”

VogueWordPress is duidelijk in de mode, getuige de keuze van Vogue voor WP. Met horizontale en verticale navigatie. Ook hier een duidelijke zoekfunctie, video en webshop. Ja, ook Webshops in WordPress zijn mogelijk.