Steeds meer mensen dromen ervan om een eigen website te hebben. Het is tegenwoordig dan ook zeker en vast niet langer zo dat alleen maar bedrijven uitpakken met een mooie webstek, integendeel. Ook particulieren vinden het fijn om uit te pakken met een eigen website die bijvoorbeeld draait rond hun hobby, een bepaalde interesse of nog iets anders. Door de jaren heen is het niet alleen veel eenvoudiger, maar ook goedkoper geworden om een eigen website te lanceren. Dit is niet in het minst het gevolg van de komst van het CMS WordPress. Dit content management systeem heeft er namelijk voor gezorgd dat iedereen op een eenvoudige manier zijn of haar eigen website of blog kan beheren. Wil je hier graag meer over te weten komen? Lees dan snel verder en maak meteen kennis met alle voordelen van WordPress! 

Wat is WordPress precies?

WordPress is een beheersysteem voor websites en weblogs. Dit betekent dat je als eigenaar of beheerder de mogelijkheid hebt om in te loggen op een bepaald systeem waarin je meteen bepaalde aanpassingen uit kan voeren. Deze aanpassingen zijn eenmaal opgeslagen ook meteen zichtbaar in de website. WordPress is bijzonder toegankelijk, niet alleen omdat ze over een eenvoudige en overzichtelijke opzet beschikt, maar ook omdat ze beschikbaar is in de meest uiteenlopende talen. Ben jij dus bijvoorbeeld het Engels niet zo goed machtig? Ook in dat geval kan gebruikmaken van WordPress voor jou nog steeds de moeite waard zijn. 

Voordelig beginnen met jouw eigen website

Ondanks het feit dat er de voorbije jaren ongelofelijk veel websites bij zijn gekomen op het internet hebben veel mensen er alsnog voor gekozen om af te zien van hun plan. Dit is in het bijzonder te wijten aan het feit dat men nog steeds vreest dat een website laten ontwikkelen gepaard gaat met torenhoge kosten. Dat hoeft echter zeker niet het geval te zijn, integendeel. Wanneer je ervoor kiest om WordPress te gebruiken als basis voor jouw website zal je namelijk kunnen vaststellen dat het daarop laten bouwen van een template eigenlijk tegen een zeer scherpe kostprijs mogelijk is. Sterker nog, je zou zelfs kunnen kiezen voor een gratis template. Deze is dan uiteraard wel niet uniek en dus niet geschikt voor professionelen. 

Een website precies zoals jij die in gedachten hebt 

Een ander voordeel waar je op kan rekenen wanneer je gebruik gaat maken van WordPress heeft betrekking tot het feit dat je altijd weer nieuwe functionaliteiten toe kan voegen aan je website. Door de jaren heen is er een ontzettend grote community ontstaan rond WordPress waardoor er haast continue weer nieuwe functies worden gelanceerd. Wil jij graag een contactformulier in je website hebben? Geen probleem. Zou je graag een fotoalbum willen integreren boordevol met leuke foto’s van je onderneming? Ook dat is mogelijk. Heb jij een aantal accounts op social media platformen en wil je graag dat er een soort van wisselwerking ontstaat met je website? Ook dat valt met WordPress moeiteloos te realiseren. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer ook jij graag een eigen website wil is het zonder meer de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het WordPress CMS. Hulp nodig met WordPress? Dan ben je bij Écht Online aan het juiste adres.

Posted in: ICT