Wanneer jij de eigenaar van zalen bent of de beheerder van zalen dan is jouw taak om deze te verhuren. Naast het regelen van klanten ben jij meestal ook bezig met het inrichten van de zalen naar wens van de klant. Het reserveringsproces neemt vaak veel tijd in beslag, het aantal gasten moet worden genoteerd, wat voor soort catering er aanwezig moet zijn, het personeel dat aanwezig en beschikbaar moet zijn, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daarnaast is het nog een enorme taak om al het personeel en externe partijen op de hoogte te houden van een nieuwe reservering. Daarom is zaalreservering software geen overbodige luxe, het neemt veel werk uit handen.

Wat doet de software

Er zijn online veel verschillende softwarepakketten te vinden die deze taak kunnen uitvoeren. Maar wat doet de meeste software nou precies? Wanneer jij kiest voor goede zaalreservering software krijg jij meestal de volgende functies tot jou beschikking. Zo is er vaak een mobiele app gekoppeld die jouw personeel en externe partijen inzicht geeft over de ingeplande datums, tijden en bijvoorbeeld locatie. Kan er een koppeling gemaakt worden naar jouw website, zo kunnen klanten direct zelf reserveren. Ook kun jij via de software facturen naar de klant laten versturen per e-mail, dit kan in geheel eigen opmaak met betaallink. Er kan via de meeste software zelfs een aanbetaling gedaan worden.

Waarom kiezen voor dit systeem

Het verhuren van zalen is niet alleen even wat noteren op een post-it, er komt een heel proces bij kijken. Wanneer jij een softwarepakket aanschaft om dit te doen zal er een last van je schouders vallen. Personeel en externe partijen hebben direct inzicht in wat er moet gebeuren, wanneer en waar een verhuur plaats zal vinden. Klanten kunnen zelf de beschikbare datums inzien en zelf een reservering aanmaken. Zo kun jij de focus leggen op bijvoorbeeld het gereed maken van de zaal, en hoef jij alleen maar het softwarepakket te beheren.