Geen categorie

Zo bereid jij je voor op het nieuwe collegejaar

De zomervakantie is alweer afgelopen en aankomende week starten alle Nederlandse universiteiten weer met het nieuwe collegejaar. Hoewel je het misschien nog niet zo ziet zitten om weer te beginnen en nog wel geniet van de vakantie, is het moment toch echt daar. De voorbereiden voor studie kunnen weer beginnen. Wil jij weten hoe je je optimaal kunt voorbereiden voor het nieuwe collegejaar? Lees dan deze blog voor een aantal tips.

Zorg dat alles werkt

Aankomend studiejaar komt er net iets anders uit te zien dan de afgelopen jaren. Aangezien veel universiteiten nog niet beginnen met fysiek lesgeven, zal het grootste deel van de colleges en werkgroepen online plaatsvinden. Veel studenten zullen dus een beetje opnieuw uit moeten vinden wat hun beste werkwijze is met dit aangepaste programma en hoe ze zich optimaal moeten voorbereiden. Belangrijk voor deze veranderde manier van les krijgen is vooral dat alles werkt zoals het hoort te werken. Ondanks dat er geen fysiek les is, hebben veel studies wel nog een aanwezigheidsplicht. Dan is het natuurlijk belangrijk dat je laptop het doet en dat alle andere digitale hulpmiddelen in orde zijn. Moet je dus bijvoorbeeld nog je macbook batterij vervangen omdat ie niet goed werkt? Doe dit dan zo snel mogelijk, zodat je geen colleges of werkgroepen hoeft te missen. Zorg ook dat je een werkende koptelefoon in huis hebt. 

Haal alle benodigdheden in huis

Elk jaar is het begin september weer enorm druk bij winkels zoals de Hema, omdat iedereen nog zijn studiebenodigdheden in huis moet halen. Je hebt natuurlijk wel het een en ander nodig voor je studie. Zo wil je waarschijnlijk nieuwe collegeblokken, markers en dat soort dingen hebben. Om je goed voor te bereiden op het studiejaar, zul je dus even moeten inventariseren wat je allemaal nodig hebt en dit in huis moeten halen. Aangezien studenten aankomend jaar vooral thuis zullen zitten, is het dit jaar ook extra belangrijk dat je een goede werkomgeving hebt. Zorg dat je een comfortabele bureaustoel en een goed bureau hebt zodat je lekker kan werken thuis. Als je helemaal lekker wilt studeren thuis, kun je een knus studeerhoekje inrichten met bijvoorbeeld wat leuke kaarsjes en plantjes. 

Lees je vast in

Als je alle benodigdheden in huis hebt gehaald, kun je eigenlijk al beginnen. Wat ik zelf de eerste jaren van mijn studie nooit deed maar wat me uiteindelijk wel heel erg heeft geholpen, is om me van te voren vast in te lezen in alle vakken. Vaak upload je studie al een aantal weken van te voren de syllabus van elk vak, zodat je precies kunt zien wat je kan verwachten. Zo staat hier precies in wanneer je deadlines en tentamens zijn en of je dingen moet voorbereiden voor colleges. Als je dit goed in je hoofd hebt zitten, zul je hier al veel meer tijd mee besparen gedurende je studie.