Om een website laten maken, zal er vooral veel tijd benodigd zijn. Iedere website developer werkt weer op een andere manier, maar in grote lijnen zijn wel dezelfde zaken die telkens terugkomen en ook in deze volgorde wordt opgepakt.

Het begin: een ontwerp

Allereerst wordt er een website ontwerp gemaakt. Hoe gaat de website er ongeveer uitzien en aan de hand daarvan wordt een wireframe opgeleverd. Vaak ontvang je deze al vrij snel van de webbouwer en dit zal in grote lijnen aangeven hoe de website eruit komt te zien. Hier kun je vervolgens feedback over geven, waarna daarna de volgende stap in het proces kan worden gestart

Designen

Na het ontwerp wordt er een design gemaakt. Dit proces is vooral erg zorgvuldig en is onderhevig aan meningen. Als er veel mensen een design moeten beoordelen zal je veel verschillende meningen hebben. Het is dus belangrijk om hierin overeenstemming te bereiken. Het akkoord op het design kost namelijk vaak wel de nodige tijd. Dat is omdat je na het designen al naar de ontwikkeling gaat. Alles wordt vanuit het design nagemaakt en gecodeerd. Een nauwkeurig proces dat als lastig wordt ervaren. Het design is nog visueel en daarbij kun je je nog iets bij indenken, dat is bij de codering en ontwikkeling wat minder.

Ontwikkeling en oplevering

Hier wordt vaak met een ontwikkel en testomgeving gewerkt. De website wordt gemaakt en het design wordt hierin verwerkt en nagebouwd. De testomgeving staat vaak ergens anders gereed (ander domein) en wordt dan later de nieuwe website en daar wordt alles op overgezet. Zo kan je website online blijven staan, zonder dat er dus wijzigingen hoeven te worden doorgevoerd. Deze vervangt als het ware de vorige versie van de site. De website kan worden gevuld met de nieuwe content (zowel beeld als tekst) en kan daarna naar de volgende fase worden gestuurd: de oplevering. Ook daarbij zijn weer verschillende zaken van belang, waaronder het SEO vriendelijk migreren van de site. Vaak is het verstandig om dit door een website specialist, zoals DoubleWeb te doen. Zo voorkom je fouten in je nieuwe website en verloopt alles op rolletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *